Juridisk hjälp och rådgivning i Danmark

Senast uppdaterad 2024-02-02
Skulle du behöva hjälp av en advokat i Danmark kan du till exempel vända dig till ”Københavns Retshjælp”. Det är en instans som ger vägledning till alla invånare i Danmark och kan hjälpa till med nästan alla typer av ärenden.
Skriv ut

Københavns retshjælp hjälper med dansk advokat

Om du har frågor om familjeärenden, till exempel om separation, skilsmässa, vårdnad, umgängesrätt eller underhållsstöd kan du kontakta Københavns Retshjælp. Det är kostnadsfritt att få hjälp hos Københavns Retshjælp. Om ditt ärende ska upp i rätten eller du har blivit stämd, kan Retshjælpen bistå med att hitta en advokat hos en av de advokatbyråer som är knutna till Retshjælpen.

Københavns Retshjælps webbplats

 

 

Kontakt med lokala advokatjouren

Hos den lokala advokatjouren kan man helt anonymt och oavsett inkomst, få ett gratis muntligt råd om privata juridiska problem. Till exempel kan det röra sig om frågor om bostad, skatt, arbete, kontrakt eller skulder. Advokatjouren kan hjälpa till med att bena ut problemet, hur det bör lösas och var man i första hand ska vända sig för att få hjälp.

Ett annat startställe är webbplatsen retshjaelpsguiden.dk. Där kan du läsa om vilka möjligheter du har att få gratis juridisk hjälp. Sidan erbjuder inte rättshjälp i praktiken, men är en vägvisare till gratis juridisk rådgivning.

Besök retshjaelpsguiden.dk

 

 

Rättshjälp via försäkring

I Danmark ingår möjlighet till rättshjälp i många försäkringar, precis som i Sverige. Undersök därför vilket skydd du har i dina försäkringar. Om du är medlem i en fackförening, kan de i vissa fall hjälpa dig om du har behov av juridisk hjälp.

 

Konsumentvägledning

Om du har frågor om dina rättigheter som konsument i Danmark eller behöver vägledning om hur du till exempel ska klaga på en vara eller en tjänst kan du kontakta Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Du väljer vilken vara det gäller och kan sedan komma i kontakt med deras "Forbrugerhotline".

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Checklista - Flytta till Danmark

I vår checklista hittar du konkreta råd och tips för dig som ska flytta till Danmark.

Bland annat information om folkbokföring, skola, körkort, danskt bankkonto, hemförsäkringar och annat bra att veta innan du flyttar.

 

Vi stöds av