Ska du resa till Danmark? Läs mer om inreserestriktioner i Danmark

Kontakt och vägledning

Om du inte hittar informationen du söker här på oresunddirekt.se, eller har behov att ställa frågor om din situation, är du alltid välkommen att kontakta Øresunddirekt.
Skriv ut
På Øresunddirekts Informationscenter i Malmö, kan du ställa frågor till experter från de svenska myndigheterna: Arbetsförmedlingen, Skatteverket, Försäkringskassan och Länsstyrelsen.

Om du ska besöka oss och har frågor till Arbetsförmedlingen på Øresunddirekt råder vi dig att ringa i förväg, för att försäkra dig om att de är på plats, och inte är ute på andra uppdrag, t ex externa arbetsmarknadsevents.

Øresunddirekts informationscenter
Hjälmaregatan 3
211 18 Malmö

Öppettider

Måndag - onsdag 9.00 - 17.00
Torsdag 9.00 - 18.00
Fredag 9.00 - 15.00
Särskilda öppettider

Telefon

040 17 64 00

Kontaktformulär

Vänligen fyll i Captcha

Tack för ditt meddelande – vi svarar så snart som möjligt.

Du kommer att få en bekräftelse till din email. Var uppmärksam på att mailet kan fastna i ditt SPAM-filter. Om du inte har mottagit en bekräftelse inom några minuter kan det ha hamnat i din skräppost.

 

Mer information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter

Tänk på att Øresunddirekt är en samverkan mellan statliga myndigheter och att det du skriver i ett mejl kan bli 'allmän handling'. Mejl som inkommer till oresunddirekt@lansstyrelsen.se kan, beroende på din fråga, komma att delas vidare till Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelsen, Skatteverket, Region Skåne eller vår webbredaktion i Danmark. Var därför försiktig med att uppge känsliga eller personliga uppgifter när du skickar ett mejl till oss.
Kontakta Øresunddirekts Informationscenter i Sverige

På Øresunddirekts Informationscenter i Malmö kan du ställa frågor till experter kring allt som rör myndighetsinformation på andra sidan Öresund. Vi hjälper dig som vill söka jobb, studera, driva företag eller flytta till Danmark. 

 

Pop-up filial i Helsingborg

Øresunddirekt har en pop-filial i Helsingborg, där du kan träffa personal fra Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i Helsingborg. 

Läs mer om Øresunddirekt i Helsingborg

 

Verksamhetsansvarig för Øresunddirekt Sverige och Informationscentret i Malmö är Malin Dahl, Länsstyrelsen Skåne. 

Kontakta Malin Dahl på malin.dahl@lansstyrelsen.se eller på +46 40 17 64 00

 

Läs mer om Øresunddirekt Sverige

Kontakta Øresunddirekts webbredaktion

Frågor om oresunddirekt.se?

Øresunddirekts webbredaktion ligger i Köpenhamn på Nørregade 7 B. Vi har inga besökstider, men finns på plats alla vardagar för att besvara dina frågor om webben via mejl eller telefon. 

Har du frågor som rör våra webbplatser? Kontakta oss: redaktionen@oresunddirekt.com

Du kan också kontakta någon av våra medarbetare direkt:

 

Erika Persson

Ylva Hansson

Joel Jonsson

Team-leader

Mobil: +45 5355 7193

ep@oresunddirekt.com

Webkonsulent

Mobil: +45 3134 5784

yh@oresunddirekt.com

Webkonsulent

Mobil: +45 5355 7279

jmj@oresunddirekt.com

 

Nordiska informationstjänster

Det finns flera bra informationstjänster att kontakta om du har frågor om andra nordiska gränser:

 

Info Norden - Alla nordiska länder

Info Norden är Nordiska ministerrådets informationstjänst. Målet med tjänsten är att göra det lättare för privatpersoner att röra sig i Norden. På Info Nordens webbsidor kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som flyttar, studerar eller arbetar i de nordiska länderna. Du kan också ställa frågor till oss via ett elektroniskt frågeformulär.

Besök Info Nordens webbplats

Grensetjänsten - Sverige/Norge

Grensetjänsten är ett norsk-svenskt myndighetssamarbete som arbetar för att fler individer och företag ska få en positiv upplevelse av sin gränsöverskridande aktivitet vid exempelvis jobb eller näringsaktivitet. De arbetar förebyggande med information och samordning för att det ska vara lätt att göra rätt, och identifierar gränshinder. Grensetjänsten har ett kontor i Morokulien för personliga besök finns även tillgängliga via e-post och telefon. 

Besök Grensetjänstens webbplats

Nordkalottens Gränstjänst - Sverige/Finland och Finland/Norge

Nordkalottens gränstjänst hjälper privatpersoner, företag och organisationer som behöver information när de ska korsa landgränsen mellan Sverige/Finland och Finland/Norge.

Besök Nordkalottens Gränstjänst webbplats
Har du råkat ut för ett gränshinder mellan Sverige och Danmark?

För att invånare och företag ska kunna dra nytta av de möjligheter som finns i Öresundsregionen, är det viktigt att undanröja eventuella gränshinder mellan länderna. Øresunddirekt deltar i det arbetet på både regional och nordisk nivå.

Läs mer om Øresunddirekts arbete med gränshinder

 

Om du själv stött på problem som du misstänker kan vara gränshinder, kan du rapportera in dem via det digitala inrapporteringsverktyget 'Ditt Gränsproblem'.

Rapportera in ett gränsproblem

 

Vi stöds av