CPR-nummer om du flyttar till Danmark

Senast uppdaterad 2019-04-23
Om du flyttar till Danmark och planerar att stanna i mer än tre månader, ska du ha ett danskt personnummer, ett så kallat CPR-nummer.
Skriv ut

Flyttar du från Sverige till Danmark för att stanna i mer än 3 månader ska du registreras i den danska folkbokföringen - "folkeregistret". Det gör du på ett borgerservicecenter i den kommun du flyttar till.

CPR- nummer om du flyttar till Köpenhamn

Flyttar du till Köpenhamn ska du först ansöka om ett CPR-nummer online på International House Copenhagens webbplats. Där efter blir du kallad till International House för registreringen.

  • Kom ihåg att du ska ha med dig pass samt dokumentation över ditt boende. 

International House Copenhagens webbplats

Du kan registreras och få ditt CPR-nummer först när du har flyttat till Danmark, men ansökan online kan göras upp till 4 veckor innan du räknar med att möta upp för din registrering.

 

EU-registreringsbevis

Om du är medborgare i ett nordiskt land och flyttar till Danmark från ett land utanför Norden ska du även uppvisa ett EU-registreringsbevis. Detta gäller även om du som är svensk medborgare och ska köpa bostad i Danmark. Du kan få ett EU-registreringsbeviset genom att boka tid hos SIRI Copenhagen. 

Boka en tid för att få utfärdat ett EU-registreringsbevis.

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Tack för din feedback!

Checklista - Flytta till Danmark

I vår checklista hittar du konkreta råd och tips för dig som ska flytta till Danmark.

Bland annat information om folkbokföring, skola, körkort, danskt bankkonto, hemförsäkringar och annat bra att veta innan du flyttar.