Arbete på Copenhagen Airport

Senast uppdaterad 2022-01-25
Här hittar du information om att arbeta på Köpenhamns flygplats inom bl.a. bagagehantering, butik och resturang samt länkar till rekryterare och platsbanker.
Skriv ut

Köpenhamns flygplats

Københavns Lufthavn A/S har ansvar för drift och utbyggnad av flygplatserna i Kastrup och i Roskilde. De arbetar med säkerhet, trafikkoordinering, lokalvård, snöröjning, passagerarservice, brandberedskap och underhåll av tekniska installationer. Københavns Lufthavn A/S har ca: 2 300 anställda på CPH Airport. Du hittar lediga platser under ”Job” och ”Ledige stillinger”. Söker du arbete inom städning (rengøring) så kan du även mejla in en ”uopfordret ansøgning (spontanansökan)”. Då det finns drygt 700 verksamheter med över 22 000 anställda på flygplatsen finner du en del av dem nedan.

CPH.dk

 

Butiker och restauranger

Om du är intresserad av att arbeta inom butiker och/eller restaurangområdet så går du in på Köpenhamns flygplats hemsida och därefter ”Shopping & Tax Free” - här hittar du en förteckning över alla butiker & matställen, med alla kontaktuppgifter.

Går du in på hemsidan och därefter ”biludlejning” så finner du biluthyrningsföretag.

 

Flygbolag

Om du är intresserad av att arbeta som steward eller flygmekaniker så söker du upp de olika flygbolagen på flygplatsen. De hittar du på Köpenhamns flygplats hemsida – här går du in under “Flyinfo” och väljer ”Flyselskaber”.

 

Bagage och passagerarhantering

”Handlingselskaber” är ansvariga för hantering och expediton av passagerare, bagage, frakt m.m

Rute og charterfly

SAS Ground Handling (SGH)

Aviator Airport Services Denmark A/S
Rekryteringsmejl: job.dk@aviator.eu

Copenhagen Flight Services (CFS)
Rekryteringsmejl: torben.andersen@nordicaero.com

Handling av privat-lejede fly

ASE Handling

Aviator Executive Handling
Rekryteringsmejl: ops.cph@aviator.eu

Rekrytering i Danmark

Att söka arbete i Danmark skiljer sig delvis från Sverige. I Danmark finns det ett stort antal plats- och cv-banker, vilket skapar många mötesplatser. Samtidigt är det svårt att ha en helhetsbild både för arbetsgivare och arbetssökande. Därför är det vanligt att den som söker arbete kontaktar intressanta arbetsgivare direkt, även om de inte annonserar efter personal.

 

Förbered dig innan du söker arbete i Danmark

Det finns många likheter mellan dansk och svensk arbetsmarknad, men också många olikheter som det är viktigt att du känner till. På den danska arbetsmarknaden styrs vissa villkor genom lagar, medan andra regleras genom avtal och kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Därför är det viktigt att du informerar dig och ta reda på vilka regler som gäller för den aktuella arbetsplatsen.

Om du är intresserad av att veta vilken lön och vilka arbetsvillkor du har rätt till i Danmark kan du vända dig till det fackförbund som organiserar medarbetare i din bransch. De fackliga organisationerna har bland annat hand om förhandlingar om generella löne- och arbetsförhållanden. Det finns tre huvudorganisationer i Danmark:

Huvudorganisationerna kan hänvisa dig till de fackförbund som är anknutna till de olika branscherna eller fackområdena.

Lönestatistik i Danmark finns bl.a. på:

Lonstatistik.dk

Jobindex.dk

 

Jobbsökarverktyg

Verktyg som är skapade för att förenkla matchningen mellan jobbsökare och lediga jobb. Med dessa verktyg kan du enkelt söka igenom många olika jobbdatabaser samtidigt. Exempelvis så söker joobles verktyg igenom mer än 320 websiter med lediga jobb i Danmark vid varje sökning.

Jooble

Indeed

Careerjet

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Hitta ditt nästa jobb i Danmark

Vi har samlat annonser för lediga jobb på pendlingsavstånd från Skåne till Östra Danmark - sök bland över 6000 jobbannonser.

 

Vi stöds av