Lediga tjänster

Till Øresunddirekts webbredaktion i Köpenhamn söker vi nu en kreativ och ambitiös studentmedarbetare inom kommunikation som kan hjälpa till i redaktionsarbetet.Jobba hos oss!

Studentmedarbetare till Øresunddirekts webbredaktion i Köpenhamn

Har du känsla för kommunikation och digitala medier och vill vara med och leverera information till tusentals medborgare och företag på tvärs av Öresund? Då kanske du är vår nästa studentmedarbetare!

Om oss

Vi är en informationstjänst som arbetar för att skapa en gemensam arbetsmarknad för medborgare och företag i Öresundsregionen, även kallad Greater Copenhagen. Det gör vi genom att leverera relevant information till tusentals medborgare och företagare som vill arbetspendla, flytta, studera, göra affärer m.m. mellan Danmark och Sverige. Den primära plattformen för vårt arbete är våra två webbplatser: www.oresunddirekt.com och www.oresunddirektbusiness.com, som årligen har 780.000 besök. Utöver dessa levererar vi information på sociala medier så som Facebook, Twitter och Linkedin. Vi är en mindre webbredaktion med två medarbetare utöver dig, men vi har ett brett samarbete med myndigheter och intressenter på båda sidor av Öresund. Vår chef är även chef för Greater Copenhagen & Skåne Committee- sekretariatet, som vi delar kontor och samarbetar med. Här är det högt i tak och vi är övertygade om att man kan vara flitig samtidigt som man har roligt på jobbet. Arbetsspråket på redaktionen är både danska och svenska.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera men handlar främst om att uppdatera och utveckla våra webbplatser samt skapa innehåll till våra sociala medier, så att medborgare och företag alltid kan finna relevant och uppdaterad information från svenska och danska myndigheter i våra digitala kanaler. Därutöver tillkommer uppgifter som sammanställning av data i Excel, enklare grafisk produktion, research samt delta i utvecklingsprojekt. Du kommer att arbeta tätt med webbredaktionens övriga medarbetare.

Om dig

Vi föreställer oss att du är studerande inom webb, kommunikation eller digitala medier, med ett par år kvar på din utbildning. Du är en god skribent, har IT-vana och ett gott öga för grafisk design och vill skapa riktade innehåll till våra digitala kanaler.

 

Dessutom är du:

  • Självständig och noggrann i ditt arbete
  • Positiv och lösningsorienterad både när det gäller arbetsuppgifter, kollegor och samarbetspartners
  • Beredd att arbeta i en miljö där både danska och svenska är arbetsspråket – till exempel är du flytande i tal och skrift i ett av språken och kan förstå det andra.

 

Vi ser det som meriterande om du har följande kvalifikationer:

  • Erfarenhet av webbpublicering i CMS (vi använder Umbraco)
  • Erfarenhet av SEO och Google Analytics

Praktiska upplysningar

Omfattning: 10-15 timmar per vecka. Vi är flexibla i förhållande till dina studier.

Placering på vårt kontor i centrala Köpenhamn, Nørregade 7 B, med gångavstånd från Nørreport Station. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap tillsammans med Greater Copenhagen & Skåne Committee-sekretariatet. I huset finns lunchrestaurang, gott kaffe och frukt dagligen.

 

Lön efter avtal och på timbasis.

Ansökan

Om du tycker det här låter som ett jobb för dig, skickar du en kort ansökan samt CV till job@greatercph.com. Berätta varför du söker jobbet och vad som gör dig till rätt person för uppgiften. Vi håller anställningsintervjuer löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Vi förväntar oss att du kan starta snarast möjligt under hösten 2018.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta webbredaktör Erika Persson på +45 53 55 71 93 eller via redaktionen@oresunddirekt.com.