Studiejobb på Øresunddirekts webbredaktion

D. 2024-04-23
Har du en känsla för webb, kommunikation och sociala medier? Kan du översätta myndighetsinformation till lättförståelig text? Vill du bidra till att skapa en integrerad arbetsmarknad över Öresund? Om du kan svara ja på ovanstående är du kanske vår nya studentmedhjälpare på Øresunddirekts webbredaktion i centrala Köpenhamn.
Skriv ut

Om oss

Vi är en gränsregional informationstjänst som arbetar för att skapa en sammanhängande arbetsmarknad för medborgare och företag i Öresundsregionen, även känd som Greater Copenhagen. Det gör vi genom att tillhandahålla relevant digital information till tusentals medborgare och företag som vill pendla, flytta, studera, göra affärer etc. över Öresund. Den primära plattformen för vårt arbete är våra webbplatser som har över 1 miljon besök per år.

Vi är en liten webbredaktion med två medarbetare utöver dig, men vi har ett brett samarbete med myndigheter och intressenter på båda sidor av Öresund. Vår chef är också sekretariatschef för Greater Copenhagen, som vi bor och arbetar nära tillsammans med. Vi har en informell ton på vår redaktion och vi tror på att man kan jobba hårt och ha roligt på jobbet samtidigt. Våra arbetsspråk på redaktionen är både danska och svenska, och vi ser gärna att du är flytande i det ena språket, och är väl bekant med det andra.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera men handlar i huvudsak om att uppdatera och utveckla våra webbplatser så att medborgare och företag alltid kan hitta relevant information från svenska och danska myndigheter. Dessutom förekommer uppgifter som databehandling i Excel, mindre grafiska uppgifter, research och deltagande i utvecklingsprojekt. Du kommer att arbeta nära de andra medlemmarna i webbredaktionen.

 

Om dig

Vi föreställer oss att du är en student inom webb och kommunikation med minst ett år kvar av dina studier. Du är en god skribent, har en förståelse för webb och sociala medier och ett kreativt öga för grafisk design.

Vi lägger också stor vikt vid att du:

  • Är självständig och proaktiv

  • Kan förstå danska i tal och skrift, eftersom arbetsspråken är danska och svenska

  • Är intresserad av att arbeta med komplex information från den offentliga sektorn

  • Är lösningsorienterad, positiv och söker dig till varierande arbetsuppgifter

Det är en fördel om du kan säga ja till följande:

  • Du har erfarenhet av webbpublicering i CMS (vi använder Umbraco)

  • Du har erfarenhet av sociala medier som Facebook, LinkedIn och X (och ännu bättre om du också har erfarenhet av TikTok eller Instagram, eftersom vi vill utöka vår digitala närvaro)

 

Praktiska uppgifter

Arbetets omfattning: 15-20 timmar per vecka. Vi är flexibla i förhållande till dina studier.

Vi har ett kontor i centrala Köpenhamn, Nørregade 7B, nära Nørreport Station. Vi bor i ett kontorslandskap tillsammans med bl.a. sekretariatet för Greater Copenhagen, Copenhagen Capacity och Wonderful Copenhagen. Det finns en kantin, gott kaffe och frukt i huset, och vi har fredagsbar med jämna mellanrum.

 

Ansökan

Skicka en kortfattad ansökan med CV till redaktionen@oresunddirekt.com. Skriv "Studentmedhjälpare” i ämnesfältet.

I din ansökan förväntar vi oss att höra varför du söker jobbet och varför du är rätt person för jobbet.

Om du har idéer om hur vi kan nå ut till unga (potentiella) pendlare på t.ex. Instagram och TikTok, vill vi gärna höra dina tankar om det i din ansökan, men det är inte ett krav.

Vi bjuder in till intervjuer löpande, så ansök gärna så snart som möjligt och senast den 1 juni 2024. Vi hoppas att rätt kandidat kan börja den 9 augusti 2024.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att skriva till oss.

 

redaktionen@oresunddirekt.com

Vi stöds av