Ny struktur och nytt innehåll på Øresunddirekts businesswebb

D. 2022-03-04
Øresunddirekt har uppdaterat struktur och innehåll på hemsidan oresunddirektbusiness.se. Här kan du läsa mer om olika förhållanden genom företagets hela livscykel; information om att starta, driva och avveckla företag Danmark.
Skriv ut

Du kommer att mötas av tre nya ingångar, när du kommer till oresunddirektbusiness.se. Framöver kommer innehållet att vara uppdelat enligt tre stadier i ett företags livscykel:

 

  • Starta företag - information och inspiration för dig som gärna vill etablera ett nytt eller befintligt företag i antingen Sverige eller Danmark. Till exempel information om registrering, rekrytering, avtal och kontrakt med mera. Här finns en bra checklista med förslag på vad du ska tänka på, samt nyttiga länkar till relevanta myndigheter, organisationer och företag. 

  • Driva företag - information för dig som driver ett företag på andra sidan Öresund. Till exempel information om försäljning och marknadsföring, skatt och moms, distansarbete, samt diverse medarbetarvillkor.

  • Avveckla företag - information för dig som ska avsluta verksamheten och avveckla ditt företag. Till exempel information om hantering av konkurs och uppsägning av medarbetare.

 

Omstruktureringen kan medföra att vissa informationsartiklar och checklistor har flyttats till nya kategorier och har därmed fått nya url-adresser. Men vi hoppas att den nya strukturen kommer att göra det ännu enklare att hitta den information du söker.

Av nytt innehåll kan du till exempel läsa mera om:

 

Läs guiden: Funderar du på att starta företag i Danmark?

Läs artiklen: Skatt för anställda i Danmark

Läs artiklen: Starta e-handel i Danmark

Läs artiklen: Försäkringar för företag i Danmark

Läs artiklen: Sjukskriven personal i Danmark

Läs cheklistan: Avveckling av företag i Danmark

Läs artiklen: Uppsägning av personal i Danmark

 

Vi kommer dessutom att löpande publicera nytt innehåll på våra business-sidor under de kommande veckorna, så håll dig uppdaterad.

Øresunddirektbusiness.se

 

Och vi delar förstås innehållet på vår LinkedIn-profil. Se till att följa med!

Øresunddirektbusiness på LinkedIn

 

Nya businesscases

Utöver den nya strukturen och de nya artiklarna, presenterar vi också sex nya businesscases med historier om företag som redan har tagit språnget över sundet och har etablerat sig i Danmark.
Här får du inspiration och intressanta lärdomar från deras företags resa över sundet till Danmark. Läs mera via länkarna nedanför:

 

The Norrmans fann lyckan söder om Köpenhamn

Det svenska indredarparet Anna och Lars Norrman förvandlade ett gammal gård till ett magisk Bed & Breakfast söder om Köpenhamn. Läs mer om deras danska äventyr och få tips till att starta ditt eget i Danmark!

Krook & Tjäder ritar prisbelönta hotell i Danmark

De svenska arkitekter Krook & Tjäder har ritat flera stora byggprojekt i Danmark. Läs om deras tankar bakom att få succé som svensk i den danska byggbranschen.

Matsmart räddar maten i Danmark

Svenska Matsmart-Motatos har som mål att minska matsvinn genom att sälja varor online som annars skulle hamna i soporna. Läs mer om företagets resa in i Danmark.

Checklista - Etablera verksamhet i Danmark

Att etablera ett företag utomlands kräver att man är gott rustad med information om de regler som gäller i det aktuella landet.

I vår checklista har vi samlat information om vad du som har svenskt företag bör veta när du vill etablera dig i Danmark.

 

Vi kan hjälpa dig

Du kan få konstnadfri hjälp med dina frågor om att etablera sig eller att driva företag på andra sidan Öresund.

Vi erbjuder följande möjligheter:

Vi stöds av