Just nu har vi lite längre svarstider pga skattedeklarationer. Kontakta Øresunddirekt Kontakt och vägledning

Ny design på Øresunddirekt!

D. 2019-09-17
Öresundspendlare i Greater Copenhagen kan hitta samlad information och goda råd på vår webbportal från informationstjänsten Øresunddirekt. Idag lanseras en helt ny design och struktur. Informationen om pendling över gränsen har blivit förenklad och mer målgruppsanpassad, och den nya designen bjuder dessutom på en bättre upplevelse för mobilanvändaren.
Skriv ut

Öresundspendlare och företag får nu enklare åtkomst till målgruppsanpassad offentlig information om pendling mellan Sverige och Danmark, samt företagsetablering på andra sidan Öresund. Två nya webbplatser från informationstjänsten Øresunddirekt guidar gränsgångare och företag genom svenska och danska regler om skatt, socialförsäkring och mycket annat, som kan vara en djungel att orientera sig i för den enskilda. Användaren kommer dessutom att uppleva att Øresunddirekts webbportaler har fått ett helt nytt visuellt uttryck, som är mer enkelt och modernt än tidigare, och ser mycket bättre ut i mobiltelefonen.

Øresunddirekts webbportaler är populära bland gränsövergångare som söker information om bl a arbetsförhållanden på andra sidan Öresund. Besökstalen på webbtjänsten har under 2019 har hittills varit rekordhöga. Första halvåret gjordes 483.911 besök på hemsidan för privatpersoner, oresunddirekt.com, och 241.136 besök på business-portalen, oresunddirektbusiness.com. Totalt sett hade Øresunddirekts webbportaler 508.047 besök första halvåret, en stigning med 13 procent jämfört med samma period 2018.

Øresunddirekt har en unik möjlighet att stärka integrationen mellan Danmark och Sverige. Vi är glada över att kunna erbjuda privatpersoner och företag målgruppsanpassad och relevant information på våra nya, moderna webbplatser, som vi hoppas att användarna uppskattar,” säger sektionsledare Vita Thomsen, Øresunddirekt Danmark.

 

Kort om Øresunddirekt

Øresunddirekt är en dansk-svensk informationstjänst, som sedan år 2000 – då Öresundsbron öppnade - har förmedlat offentlig information från myndigheter till privatpersoner och företag i Greater Copenhagen.

 

Øresunddirekt Sverige är ett samarbete mellan svenska myndigheter, och de driver Informationscenter Øresunddirekt i Malmö och en pop up-filial i Helsingborg.

 

Øresunddirekt Danmark driver webbplatserna oresunddirekt.com och oresunddirektbusiness.com, och är en del av Greater Copenhagen-organisationen.

Vi stöds av