Just nu har vi lite längre svarstider pga skattedeklarationer. Kontakta Øresunddirekt Kontakt och vägledning

Nyslipade verktyg i skattkistan

D. 2024-03-06
Skatteverket på Øresunddirekt jobbar för högtryck med förberedelser inför deklaration och årsopgørelse för 2023. Torsdagen den 7 mars besöker danska Skattestyrelsen oss på Øresunddirekt för kunskapsutbyte.
Skriv ut

För de allra flesta gränspendlare är skattereglerna inte så komplicerade, även om det finns ett par saker som är viktiga att tänka på, när man ska deklarera i två länder.

Men på några områden kan reglerna vara komplicerade, och vissa grupper eller enstaka personer kan hamna i kläm mellan regelverken. Dessa regler behöver tolkas och förtydligas, och därför är kontakten tät mellan svenska Skatteverket och danska Skattestyrelsen.

Den 7 mars kommer danska Skattestyrelsens experter på besök hos Skatteverket på Øresunddirekt. Frågor som kommer diskuteras är bland annat tolkning av skatteregler vid distansarbete, och detaljer i gränsgångarreglerna. 

Detta innebär att personalen från Skatteverket inte är tillgänglig på Øressunddirekts Informationscenter i Malmö under eftermiddagen. Men på fredag är de tillbaka igen, men ännu mer kunskap om danska skatteregler för gränspendlare. 

På måndag 11 mars är danska årsopgørelsen tillgänglig på skat.dk

Behöver du hjälp? Läs vår vägledning eller hör av dig om du behöver personlig hjälp.

Läs vår Vägledning till danska årsopgørelsen

 

Kontakta Øresunddirekt

 

Vi stöds av