Dansk hemförsäkring

Senast uppdaterad 2024-02-19
En dansk hemförsäkring - hjemforsikring - innehåller oftast flera olika element: brandförsäkring, ansvarsförsäkring och det som på danska kallas "indboforsikring".
Skriv ut

Egendomsförsäkring - indboforsikring

En indboforsikring täcker skador på dina personliga ägodelar, ungefär som den egendomsförsäkring som oftast är del av en svensk hemförsäkring. Därutöver täcker den även vattenskador, inbrott och skadegörelse.

En indboförsikring kan även täcka en äkta make/maka som bor på ålderdomshem, stulna cyklar, psykologisk krishjälp, ekonomisk krishjälp i förbindelse med rättegång och mycket mer.

Priset på en hemförsäkring beror bland annat på:

  • var du bor i landet
  • värdet på dina tillhörigheter
  • om du vill ha självrisk 

 

På många av försäkringsbolagens sajter kan du räkna ut priset på din hemförsäkring. Om du inte har överblick över beloppet på ditt lösöre, erbjuder också flera sajter en sk. "indboberegner". 

 

Läs mer på forsikringsguiden.dk

 

Naturligtvis kan du utvidga din försäkring med diverse "tillköp", så som reseförsäkring, utvidgad cykelförsäkring som täcker mer än stöld osv.

 

Husförsäkring - husforsikring

En husförsäkring ("husforsikring") är speciellt till för dig som äger ett hus eller ett fritidshus. Man skiljer just på helårshus och fritidshus, då det som regel inte är tillåtet att bo hela året i fritidshus i Danmark.

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Checklista - Flytta till Danmark

I vår checklista hittar du konkreta råd och tips för dig som ska flytta till Danmark.

Bland annat information om folkbokföring, skola, körkort, danskt bankkonto, hemförsäkringar och annat bra att veta innan du flyttar.

 

Vi stöds av