Just nu har vi lite längre svarstider pga skattedeklarationer. Kontakta Øresunddirekt Kontakt och vägledning

Eftergymnasiala yrkesutbildningar i Danmark

Senast uppdaterad 2024-03-27
I Danmark finns det flera olika typer av eftergymnasiala utbildningar. Förutom de långa akademiska utbildningarna, finns det kortare och yrkesinriktade utbildningar: "erhvervsakademiuddannelser" och "professionsbacheloruddannelser".
Skriv ut

Förr talade man på danska ofta om "lange", "mellemlange" och "korte" "videregående uddannelser", men nu är det mer vanligt att man nämner utbildningarna vid namn. Erhvervsakademiuddannelser varar oftast 2 år, inklusive 3 månaders praktik på ett företag, medan professionsbacheloruddannelser är lite längre - de varar oftast 3-4 år, varav stora delar är praktikperioder. Gemensamt för båda utbildningstyperna är att de är kortare och mer yrkesinriktade än de danska akademiska utbildningarna.

Läs vår artikel om erhvervsakademiuddannelse

 

Läs vår artikel om professionsbacheloruddannelse

 

Som svensk kan det hända att du hittar en erhvervsakademiuddannelse eller professionsbacheloruddannelse som leder till just ditt drömjobb. Läs mer i våra artiklar om utbildningstyperna och gå sen vidare till det danska Undervisningsministeriets studieportal UddannelsesGuiden, för att se en komplett lista över vilka yrken du kan utbilda dig till.

 

UddannelsesGuiden

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Välkommen till informations­möte

Funderar du på hur du kan söka jobb eller jobba på andra sidan sundet? 

 

 

Vi stöds av