Just nu har vi lite längre svarstider pga skattedeklarationer. Kontakta Øresunddirekt Kontakt och vägledning

Stipendier och program vid studier i nordiska länder

Senast uppdaterad 2024-01-18
Danmark och Sverige är med i olika program som styrs av bland annat EU och Nordiska Ministerrådet. Programmen ger stipendier och bidrag till unga som gärna vill utbilda sig eller praktisera i ett annat nordiskt eller europeiskt land.
Skriv ut

Program och stipendier, eller ”legater” som det heter på danska, kan finnas att söka för dig som är svensk som vill studera i Danmark.

 

Tips på sajter med info om stipendier och praktik i Norden eller Europa

Det finns flera webbplatser där du kan hitta information om vilka stipendier du kan söka till de olika utbildningsnivåerna.

  • På den svenska sajten Alla Studier (tidigare Syoguiden) hittar du en översikt över olika svenska stipendier som du kan söka.

 

Alla Studier - stipendier

  • På den svenska siten studera.nu hittar du information om Erasmus+, som är ett europeiskt utbytesprogram som ger dig möjlighet att studera eller praktisera i andra länder i Europa.

 

Studera.nu - Erasmus+

  • På den svenska siten Svenska Institutet (SI.) hittar du information om flera olika program för både in- och utresande stipendiater.

 

Svenska Institutet - Stipendier och bidrag

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Checklista - Studera på universitet i Danmark

Har du blivit antagen till ett universitet i Danmark?

Då har du mycket att sätta dig in i - allt från upprop och registrering till studieupplägg och inköp av kurslitteratur. Vi har tips och råd som du kan ha nytta av som nybliven student vid ett danskt universitet.

 

Vi stöds av