IB - internationell gymnasieutbildning

Senast uppdaterad 2024-01-18
IB är en 2-årig, internationell utbildning, som finns i mer än 100 länder över hela världen. Undervisningen är alltid på engelska.
Skriv ut

Med en IB-examen har du grundläggande behörighet till eftergymnasiala utbildningar i Danmark oavsett var i världen du har tagit din examen. Som svensk finns det möjlighet att ta en dansk IB-utbildning, till exempel som en förberedelse för en eftergymnasial utbildning utanför Norden.

För att kunna genomföra en IB-utbildning är det viktigt att du är bra på att tala, läsa och skriva engelska. På IB har man skriftliga 'exams' på engelska i alla ämnen. I de språkliga ämnena har man dessutom muntliga prov. Examensbeviset heter "IB Diploma".

 

Behörighet till IB i Danmark

För att komma in på IB, skall du ha läst och avslutat 10 årskurser på en internationell skola eller på en nationell skola utanför Danmark - till exempel i Sverige. Du kan även komma in på IB efter första året på en dansk "studentereksamen" eller via en särskild förberedande utbildning, som kallas 'pre-IB'.

Mer information om att läsa IB i Danmark hittar du under Internationale gymnasiale uddannelser på UddannelsesGuiden. En lista med både de offentliga och privata skolor som erbjuder IB i Danmark hittar du på Undervisningsministeriet. 

 

UddannelsesGuiden - Internationale gymnasiale uddannelser

 

Undervisningsministeriet - Internationale gymnasier

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Checklista - Flytta till Danmark

I vår checklista hittar du konkreta råd och tips för dig som ska flytta till Danmark.

Bland annat information om folkbokföring, skola, körkort, danskt bankkonto, hemförsäkringar och annat bra att veta innan du flyttar.

 

Vi stöds av