Öresundsavtalet gäller trots frivilligt hemarbete Skatteverkets ställningstagande om fast driftsställe

Fördomsfönster Öresund - ett danskt-svenskt rekryteringsprojekt

Senast uppdaterad 2021-02-17
Ny i Sverige? Fördomsfönster Öresund är ett projekt som är till för att både göra det lättare för dig som arbetssökande och för de arbetsgivare som letar efter nya medarbetare.
Skriv ut

Särskilt stöd för dig med utrikesbakgrund som vill söka jobb i Danmark!

 

Om man är ny i Sverige, eller om man är född här men kanske ännu inte riktigt har funnit sin plats på den svenska arbetsmarknaden, kan det framstå som en omöjlig uppgift att söka jobb i Danmark. Fördomsfönster Öresund är ett projekt som är till för att göra det lättare, både för dig som arbetssökande och för de arbetsgivare som letar efter nya medarbetare. 

Du som är född eller uppvuxen utanför Norden, eller som har föräldrar som är det, kan delta i projektet genom att bli en så kallad kandidat. Som kandidat får du stöd och råd i ditt arbetssökande av experter på mångfaldsrekrytering och på dansk arbetsmarknad och arbetsliv. Du får också hjälp med att bli synlig för ett brett utbud av danska arbetsgivare från en mängd olika branscher vars behov kommer att matchas mot just din specifika kompetens.

 

Gå gärna in på projektets hemsida för mer information om projektet och om hur du blir en kandidat.

Läs mer här

 

All hjälp är kostnadsfri. Men för att kunna erbjuda dig, och andra i liknande situationer, den mest effektiva hjälpen bedriver projektet också undersökningar om vilka föreställningar och känslor som finns, både arbetssökande och arbetsgivare, kring möjligheten att arbeta eller rekrytera ”på andra sidan sundet”. För detta arbete är din input oerhört värdefull. Börja bidra genom att svara på en kort enkätundersökning.

Fördomsfönster Öresunds enkätundersökning

 

Projektet är ett samarbete mellan Mine, Foreningen NORDEN – Danmark, Centre for Scandinavian Studies Copenhagen – Lund (Lunds universitet) och Øresundsinstituttet och är delfinansierat av EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

 

Kontakt:
fordomsfonster@mine.se

Läs mer på Fördomsfönster.org

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Vi stöds av