Arbete inom Life Science i Danmark

Senast uppdaterad 2022-01-25
Här hittar du information om rekrytering, platsbanker, intresseorganisationer och länkar till företag inom Life Science i Danmark.
Skriv ut

Förbered dig innan du söker arbete i Danmark

Det finns många likheter mellan dansk och svensk arbetsmarknad, men också många olikheter som det är viktigt att du känner till. Prata därför med en fackförening innan du går på anställningsintervju. Fackföreningen kan informera dig om bland annat lön, anställningsförhållanden och om det är något om arbetsgivaren du bör känna till. På den danska arbetsmarknaden styrs vissa villkor genom lagar, medan andra regleras genom avtal och kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Därför är det viktigt att du kontaktar en fackförening för att ta reda på vilka regler som gäller för den aktuella arbetsplatsen.

 

Danska löner

Här kan du jämföra lönen mellan olika jobb. Statistiken är indelad på regioner, bransch och jobb. All lönestatistik baseras på referenser från användare. Samtliga referenser genomsöks automatiskt och manuellt innan de publiceras.

Lonstatistik.dk

 

Rekrytering i Danmark

Att söka arbete i Danmark skiljer sig delvis från Sverige. I Danmark finns det ett stort antal plats- och cv-banker, vilket skapar många mötesplatser. Samtidigt är det svårt att ha en helhetsbild både för arbetsgivare och för arbetssökande. Därför är det vanligt att den som söker arbete kontaktar intressanta arbetsgivare direkt, även om de inte annonserar efter personal.

 

Spontanansökningar

För att underlätta spontankontakter har många företag sina lediga platser på sin hemsida. Även om det inte finns lediga platser för tillfället, uppmanar man ofta besökaren på hemsidan att skicka in sitt cv. I en sådan intern cv-bank sparar man ofta ansökningarna i upp till 6 månader, för att kunna ta en snabb kontakt om man behöver anställa.

 

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen i Danmark har en hemsida som kan användas aktivt av både arbetssökande och arbetsgivare. Här finns även länkar till andra platsbanker på den danska arbetsmarknaden. De flesta lediga platserna på Arbetsförmedlingen gäller kollektivsidan. Tjänster på akademikerområdet hanteras ofta av respektive fackförbund och av privata aktörer. Även på kollektivsidan kompletterar en del fackförbund Arbetsförmedlingens utbud av lediga platser.

Jobnet.dk

 

Privata platsbanker

En sammanställning över privata platsbanker och rekryteringsföretag finns på Job-guide.dk. En total översikt över de privata rekryteringsföretagen i Danmark finns på Degulesider.dk. Under rubriken ”Personaleudvælgelse” finns en förteckning över aktörerna inom området. Sökningen kan begränsas geografiskt.

Job-guide.dk

Degulesider.dk

 

Länkar till Life Science-jobb i Danmark
Jobbsökarverktyg

Verktyg som är skapade för att förenkla matchningen mellan jobbsökare och lediga jobb. Med dessa verktyg kan du enkelt söka igenom många olika jobbdatabaser samtidigt. Exempelvis så söker joobles verktyg igenom mer än 320 webbsiter med lediga jobb i Danmark vid varje sökning.

Workindenmark

Jooble

Indeed

Careerjet

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Letar du jobb inom Life Science?

Här hittar du lediga jobb i Danmark inom Life Science sektorn.

Vi stöds av