Arbete inom hotell och restaurang i Danmark

Senast uppdaterad 2022-01-25
Här hittar du information om rekrytering och länkar till arbetsgivare inom hotell- och restaurangbranschen.
Skriv ut

Förbered dig innan du söker arbete i Danmark

Det finns många likheter mellan dansk och svensk arbetsmarknad, men också många olikheter som det är viktigt att du känner till. Fackföreningen kan informera dig om bland annat lön, anställningsförhållanden och om det är något om arbetsgivaren du bör känna till. På den danska arbetsmarknaden styrs vissa villkor genom lagar, medan andra regleras genom avtal och kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Därför är det viktigt att du informerar dig och tar reda på vilka regler som gäller för den aktuella arbetsplatsen.


3F tillhör danska LO och har bl.a. medlemmar som arbetar inom hotell- och restaurangbranschen samt rengörings- och serviceassistenter.

3F – Fagligt Fælles Forbund (fackförening och a-kassa)


Lönestatistik i Danmark finns bl.a. på

Lonstatistik.dk

Jobindex.dk

En annan bra websida för information om bl.a. anställningsförhållanden är jobpatruljen.

Jobpatruljen.dk

 

Sarah tog chansen att bli manager på Coffee Industry i Danmark med alla utmaningar och möjligheter det innebär.

Rekrytering i Danmark

Att söka arbete i Danmark skiljer sig delvis från Sverige. I Danmark finns det ett stort antal plats- och cv-banker, vilket skapar många mötesplatser. Samtidigt är det svårt att ha en helhetsbild både för arbetsgivare och arbetssökande. Därför är det vanligt att den som söker arbete kontaktar intressanta arbetsgivare direkt, även om de inte annonserar efter personal.

En total översikt över de privata rekryteringsföretagen i Danmark finns på Degulesider.dk (gula sidorna). Under rubriken ”Personaleudvælgelse” finns en förteckning över aktörerna inom området. Sökningen kan begränsas geografiskt.

Degulesider.dk

Spontanansökningar

För att underlätta spontankontakter har många företag sina lediga platser på sin hemsida. Även om det inte finns lediga platser för tillfället, uppmanar man ofta besökaren på hemsidan att skicka in sitt cv. I en sådan intern cv-bank sparar man ofta ansökningarna i upp till 6 månader, för att kunna ta en snabb kontakt om man behöver anställa.

Ett annat bra sätt att söka arbete på inom hotell- och restaurangbranschen är att besöka arbetsgivaren man är intresserad av, presentera sig själv och personligen lämna över intresseanmälan med CV. Tänk bara på att inte komma när de har som mest att göra, t.ex. vid lunchtid till en restaurang.

 

Länkar till hotell och restaurangjobb i Köpenhamn

Hotell- & Restaurangjobb

Jobcenter (Danska arbetsförmedlingen)

Eniros Job-Guide

Jobindex (stor jobbdatabas)

Careerjet

Jobrapido

Headahead

ISS

Sodexo

Select Service Partner

Arp-Hansen Hotels

Choice Hotels

Comwell Hotels

First Hotels

Scandic

Gastrojob

Bakken (Klampenborg)

Tivoli Food Hall

Tivoli Food Hall är placerat i Tivoli Hörnet på hörnet av Bernstorffsgade och Vesterbrogade. Det är fri ingång till Tivoli Food Hall från gatan. Tivoli Food Hall följer Tivolis generella öppningstider. Här hittar du jobbmöjligheter på 15 olika restauranger/snabbmatställen.

Tivoli (Köpenhamn)

Jobbsökarverktyg

Verktyg som är skapade för att förenkla matchningen mellan jobbsökare och lediga jobb. Med dessa verktyg kan du enkelt söka igenom många olika jobbdatabaser samtidigt. Exempelvis så söker joobles verktyg igenom mer än 320 websiter med lediga jobb i Danmark vid varje sökning.

Jooble.org

dk.indeed.com

Careerjet.dk

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Ordbok

SE
DK
SE / DK
Kock
Kok
Servitör/ servitris
Tjener/ Servitrice
Diskare
Opvasker
Kallskänka
Smørrebrødsjomfru
Sommelier
Vintjener
Hovmästare
Restaurantinspektør/ Overtjener
Rumstäderska
Stuepige

Letar du jobb inom hotell och restaurang?

Här hittar du lediga jobb i Danmark inom hotell och restaurang.

Vi stöds av