Kontakta dansk mäklare

Senast uppdaterad 2024-02-19
En dansk mäklare kan vara till hjälp om du vill sälja eller köpa en bostad i Danmark. Om du ska sälja en bostad kan en mäklare hjälpa dig med att fastställa rätt pris. Ska du köpa bostad kan du få inspiration och hitta köpobjekt på danska mäklares hemsidor.
Skriv ut

Om du letar efter en mäklare i Danmark kan du ta hjälp av sökmaskiner som krak.dk, eller helt enkelt googla "ejendomsmægler".

 

Hitta mer information om mäklare på Dansk Ejendomsmæglerforenings webbplats

 

Sälja med mäklare i Danmark

Det är en bra idé att be om prisofferter, "tilbud", från olika mäklare så att du får bästa möjliga pris. Kom ihåg att mäklare ofta har fördelaktiga avtal med annonsörer. Innan du pratar med en mäklare bör du bestämma dig för hur mycket du vill att mäklaren ska hjälpa till med i samband med försäljningen. Som säljare kan du till exempel spara pengar på att själv hålla i visning av bostaden för potentiella köpare. 

Om du säljer en "andelslejlighed" sker försäljningen ofta via ett administrationsföretag som andelsföreningen anlitar, utan att en mäklare involveras.

 

Köpa med mäklare i Danmark

Det kan vara svårt att som svensk reda ut begreppen omkring den danska bostadsmarknaden, och en mäklare kan därför vara till hjälp när du ska komma fram till vilken bostadstyp och vilket område som passar dina önskemål och din budget. Samtidigt ska du självklart vara uppmärksam på att en mäklare i första hand är en företagare, som har mest intresse av att sälja de objekt hon eller han själv marknadsför. 

Fråga gärna olika mäklare om de erbjuder kostnadsfri och oberoende rådgivning. Du kan också använda dig av hemsidor, som Boliga.dk, som visar statistik på huspriser i olika delar av Danmark. Denna funktion har också vissa av mäklarföretagens egna hemsidor.

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Checklista - Köpa bostad i Danmark

Ny på den danska bostadsmarknaden?

I vår checklista hittar du enkla råd och tips om vad du ska tänka på när du letar efter hus eller lägenhet i Köpenhamn eller övriga Danmark.

 

Vi stöds av