Bilförsäkring i Danmark

Senast uppdaterad 2024-02-02
I Danmark måste alla bilar, motorcyklar och mopeder som kör på offentliga vägar vara ”ansvarsförsäkrade”. Det är dessutom vanligt att teckna en så kallad kaskoförsäkring som täcker stöld.
Skriv ut

Ansvarsförsäkring

I Danmark måste alla bilar, motorcyklar och mopeder som kör på offentliga vägar vara "ansvarsförsäkrade". Försäkringen täcker den skada du som ägare eller användare av ett fordon vållar andra. Den täcker dock inte eventuella skador på ditt eget fordon.

 

Kaskoförsäkring

Förutom den lagstadgade ansvarsförsäkringen är det vanligt att ha en så kallad kaskoförsäkring. Har du lånat pengar till bilen eller köpt den på avbetalning brukar försäkringsbolaget kräva att den är kaskoförsäkrad. Kaskoförsäkringen täcker stöld, samt de flesta andra skador som kan uppkomma på fordonet.

 

Läs även vår artikel: Försäkringar i Danmark

 

Pris

Kostnaden för en försäkring beror bland annat på bilens märke, vikt och värde. Det har också betydelse hur länge du har kört i egen bil och om du är skadefri. För vissa försäkringsbolag har även ålder och kön betydelse för avgiftens storlek.

 

Du kan jämföra priser på Forsikringsguidens webbplats

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Vi hjälper dig!

Du är alltid välkommen att kontakta vårt informationscenter i Malmö där vi erbjuder personlig vägledning och svarar på dina frågor.

Vi stöds av