Gränspendlare ska visa max 72 timmar gammalt negativt covid-test Reserestriktioner för gränspendlare

(INSTÄLLT) Träffa Skattestyrelsen på Øresunddirekts Informationcenter

Senast uppdaterad 2020-01-23
Arbetar du i Danmark ska du deklarera både i Danmark och i Sverige. Här ger vi dig en kort introduktion om den danska ”årsopgørelse” och några tips om vilka datum du bör vara medveten om under våren 2020.
Skriv ut

Inställt: Skattestyrelsens besök på Øresunddirekts Informationcenter den 15:e och 22:a april 2020 är tyvärr inställt på grund av coronavirus i Danmark. Vi beklagar olägenheten.

Oavsett om det är din första årsopgørelse eller om du har arbetat i Danmark i flera år, så är det bra att tänka på din danska årsopgørelse i god tid.

Skattestyrelsen kommer till Øresunddirekts informationscenter den 15:e och 22:a april, och hjälper dig med din årsopgørelse. 

 

Øresunddirekt hjälper dig med din danska årsopgørelse

I samarbete med danska Skattestyrelsen har vi skrivit en vägledning som hjälper dig att fylla i den danska deklarationen. Den innehåller information som kan vara bra att veta innan du startar, viktiga rubriker att komma ihåg och tips på hur du räknar ut avdrag.

Den vägledningen kan du läsa här

 

Den danska Skattestyrelsen besöker dessutom Øresunddirekts Informationscenter på Hjälmaregatan 3 i Malmö, där du kan få hjälp med din årsopgørelse. Datumen finner du här nedan.

 

Att komma ihåg när man besöker Skattestyrelsen på Øresunddirekt: Tänk på att ta med ditt NemId med offentlig digital signatur, samt all information som rör dina avdrag. Det kan t.ex. röra sig om dokumentation för ränteutgifter och betalda underhållsbidrag. Det kan också vara en färdig uträkning av dina arbetsdagar i Danmark eller annan information som är viktig för att din årsopgørelse blir korrekt ifylld.

 

Viktiga datum att vara uppmärksam på:

  • 9 mars 2020: Skattestyrelsen öppnar den digitala årsopgørelse för 2019
  • 15 och 22 april 2020, kl. 10:00 – 16:30: Skattestyrelsen besöker Øresunddirekts Informationscenter och ger vägledning omkring årsopgørelsen. Tänk på att vara i god tid.
  • 1 maj 2020: Den digitala årsopgørelsen ska vara korrekt utfylld
  • 1 juli 2020: Sista dagen att lämna in deklarationen (Oplysningsskema) på papper

 

Förbered dig för att fylla i din deklaration med hjälp av våra artiklar

Dansk inkomstskatt - en kort introduktion

Avdrag - begränsat skatteskyldig

Avdrag - beskattning enkligt gränsgångarregeln

Skatteberäknaren

 

Bra att veta innan du kontaktar Skattestyrelsen

Det är tyvärr inte möjligt att besöka Skattestyrelsen oanmäld, men du kan i särskilda fall få en tid genom att kontakta SKAT på +45 72 22 18 18.

 

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Fyll i din danska årsopgørelse

Här får du hjälp med att fylla i din danska årsopgørelse. Observera att fristen för inlämning av årsopgørelsen för 2019 är framskjuten till den 1 september 2020 p g a coronavirus/covid-19. Men tänk på att om du lämnar in den tidigare, och du har betalt för mycket i skatt, kan du få tillbaka på skatten tidigare.  

Vi stöds av