Forskudsopgørelsen

Senast uppdaterad 2020-01-27
Forskudsopgørelsen är en preliminär uppskattning för din förväntade inkomst och skatt under året. Om förändringar uppstår i din ekonomi ska du korrigera det i din forskudsopgørelse. Detta gör du genom att logga in på skat.dk.
Skriv ut

Jobbar du i Danmark och betalar skatt där, ska du se till så att din forskudsopgørelse stämmer överens gällande den inkomst, skatt och de avdrag du förväntas ha för 2020. Forskudsopgørelsen kommer varje år i november och du hittar den i ”Tast Selv” där du loggar in på Skat.dk. Forskudsopgørelsen för 2020 kommer torsdagen den 21 november 2019.  

Har din ekonomi nyligen ändrat sig eller kommer den att ändra sig under 2020?

Forskudsopgørelsen bygger på de upplysningar som Skattestyrelsen har om din situation från tidigare år. Om din ekonomi nyligen har ändrat sig, eller om du förväntar att den kommer att göra det, bör du gå in och ändra i din forskudsopgørelse. Detta ska du göra, så att din skatt blir rätt och du undgår att betala restskatt.

Vilka ändringar i ekonomin kan medföra att du ska ändra forskudsopgørelsen?

  • Högre eller lägre lön
  • Pension och efterløn
  • SU (danskt studiebidrag)
  • Reseavdrag (längre/kortare till nytt jobb t.ex.)
  • Avdrag för räntor
  • Köp av bostad
  • Försäljning av bostad
  • Uppstart av företag
  • Skilsmässa och skatt


Om du går in och rättar i din forskudsopgørelse ska du ändra beloppen för hela 2020. Då rättar du också samtidigt ditt så kallade skattekort, som din arbetsgivare sedan kan hämta ner från Skat.dk.

 

Rätta i forskudsopgørelsen via inloggning i TastSelv

Om du har jobbat i Danmark ett tag, har du säkert redan tillgång till självbetjäningslösningen TastSelv på skat.dk. För att kunna logga in i TastSelv behöver du ett så kallat NemID med offentlig digital signatur - din personliga digitala signatur.

I vår artikel Danskt NemID kan du läsa om hur du ska göra för att skaffa dig ett NemId

Du loggar in i TastSelv via skat.dk

 

Mer information om Forskudsopgørelsen på Skattestyrelsens webbplats

Fann du denna information relevant?

Vill du utveckla ditt svar?

Kontakta Øresunddirekt

Tack för din feedback!

Vi hjälper dig!

Du är alltid välkommen att besöka vårt informationscenter i Malmö där vi erbjuder personlig vägledning och svarar på dina frågor.

 

Måndag - fredag 10.00 - 15.00

 

Vi stöds av