Tredjelandsmedborgare som bor i Sverige och arbetar i Danmark får ingen allmän pension.
Danmark kräver att en person har bott i Danmark de senaste 5 åren innan de ansöker om pension, såvida inte personen har danskt medborgarskap eller omfattas av särskilda regler för flyktingar.
I Danmark tjänas pensionsrätten in på grundval av den tid som en person har varit permanent bosatt i Danmark. Det är irrelevant om personen har arbetat eller betalat skatt. Om en person inte har varit bosatt i Danmark under det antal år som enligt lag krävs för att få full dansk pension, kan endast en delpension betalas ut. Denna delpensionen bestäms av förhållandet mellan antalet bosättningsår och det antal år som enligt lag krävs för att få full dansk pension.
För personer som uppnår den allmänna pensionsåldern efter den 1 juli 2025 är intjänandekravet för rätt till full allmän pension 9/10 av intjänandeperioden, som löper från 15 års ålder till den allmänna pensionsåldern. De danska reglerna innebär därför att utlänningar som har tjänat in rätt till pension inte får full pension, utan istället får pension i förhållande till den tid de har bott i Danmark.
Det är också ett krav att man har varit bosatt i Danmark i 5 år innan man ansöker om allmän pension.