Högtider i Danmark

Helgdagar 2019 - i Sverige och Danmark

I Øresunddirekts unika sammanställning av danska och svenska helgdagar 2019 får du snabbt en överblick över vilka dagar under året som är helgdagar i både Danmark och Sverige, samt vilka helgdagar som är unika för respektive land.

Gifta sig i Danmark

Bor ni i Danmark och vill gifta er ska ni först fylla i en så kallad ”ægteskabserklæring”. Alla i Danmark, oavsett kön, kan gifta sig borgerligt eller i den danska folkekirken.

Gifta sig i Sverige - folkbokförd utomlands

För att få vigas i Sverige måste man ansöka om hindersprövning hos Skatteverket, alternativt inneha ett hindersprövningsintyg från ett annat nordiskt land.

Dop och namngivning i Danmark

I Danmark ska alla barn ha ett namn innan de fyller sex månader. Namnet registreras i den danska folkbokföringen, CPR-registret.

Dödsfall och begravning i Danmark

I Danmark brukar begravningen äga rum senast åtta dagar efter dödsfallet. De anhöriga bestämmer om den döde ska begravas eller kremeras (bisættes). Vid godkänd ansökan får den dödes aska också spridas över havet.

Helgdagar 2020 - i Sverige och Danmark

I Øresunddirekts unika sammanställning av danska och svenska helgdagar 2020 får du snabbt en överblick över vilka dagar under året som är helgdagar i både Danmark och Sverige, samt vilka helgdagar som är unika för respektive land.