Årets finalister i Øresunddirektbusiness Award 2016 klara

Nu är det klart vilka som blir årets finalister i Øresunddirektbusiness Award! Juryn har valt tre företag som alla har gjort bra affärer på andra sidan sundet. Vinnaren avslöjas på Øresundsbrons ”Øresund Business Meeting” den 10 november och belönas med 100 000 danska kronor.

 

De tre finalisterna är:

MakesYouLocal

MakesYouLocal har fokus på att hjälpa företag att sälja online utomlands. De hjälper danska företag att sälja i Sverige och tvärtom genom att anpassa kundernas webbutiker till den lokala marknaden.

Audiovox

Audiovox säljer öronproppar och hörselskydd både i Köpenhamn och i Skåne. De har sex butiker i Köpenhamn, fyra i Skåne och en femte på väg. De tre senaste butikerna öppnade i Skåne förra året och nu har Audiovox sex anställda på svensk sida.

Tarpaper Recycling

Tarpaper Recycling samlar in takpapp som blir till återvunnen olja som säljs till asfaltsindustrin. De har huvudkontor i Glostrup och samarbetar tätt med ett systerbolag i Hasslarp.

Var med när vinnaren utses

Vem som vinner avslöjas först på Øresund Business Meeting den 10 november, där priset delas ut. Årets arrangemang heter ”Update Øresund”. Øresundbron har bjudit in företagare från båda sidor av sundet, som alla har det gemensamt att de haft framgångar som nått långt bortom regionens gränser.