Arkadmässan i Lund

Nyheter

Dansk strejk kan komma att påverka Öresundspendlarna

En omfattande strejk för offentligt anställda i Danmark kan komma att bryta ut om inte de statliga arbetsgivarna och facket når en överenskommelse. Strejken kan komma att få stora konsekvenser, inte minst för dig som är medlem ...

Öresundsrådgivarna firar 5 år av framgångsrik rådgivning till företagare i Greater Copenhagen

Den 2 oktober 2017 är det fem år sedan Öresundsrådgivarna startade hos Øresunddirekts informationscenter i Malmö. Öresundsrådgivarna är en tjänst som erbjuder gratis rådgivning till företagare som vill göra affärer på båda sido...

Audiovox vinner årets Øresunddirektbusiness Award 2016

På ett välbesökt Øresund Business Meeting korades årets vinnare av Øresunddirektbusiness Award - det danska företaget Audiovox. Förutom äran får de med sig en check på 100 000 danska kronor hem.

Årets finalister i Øresunddirektbusiness Award 2016 klara

Nu är det klart vilka som blir årets finalister i Øresunddirektbusiness Award! Juryn har valt tre företag som alla har gjort bra affärer på andra sidan sundet. Vinnaren avslöjas på Øresundsbrons ”Øresund Business Meeting” den 1...

Gränshinder som löstes 2015

Øresunddirekt deltar i arbetet med att identifiera gränshinder på både regional och nordisk nivå. Tag del av Nordiska Ministerrådets årsrapport för 2015 och se vilka gränshinder som lösts helt eller delvis.

Forskudsopgørelsen för 2018

Forskudsopgørelsen är en preliminär uppskattning för din förväntade inkomst och skatt under året. Om förändringar uppstår i din ekonomi ska du korrigera det i din forskudsopgørelse.

Förstärkt gränskontroll vid inresa i Sverige

Du ska uppvisa giltig legitimation vid resa mot Sverige. Läs om vad det innebär om du pendlar mellan Sverige och Danmark och vilken legitimation som är godkänd.

Danska ROT (servicefradraget) återinfört 2015

Det danska folketinget har beslutat att återinföra det så kallade servicefradraget (ROT) för arbete utfört 2015.

Gränshinder om rehabilitering löst

För dig som gränspendlar mellan Danmark och Sverige och vid sjukdom behöver arbetsrehabilitering. Nu finns det tydliga riktlinjer för vilket land som ska stå för rehabiliteringen.