Söka jobb i Danmark

Så söker du jobb i Danmark

Om du funderar på att söka jobb i Danmark kan du söka bland lediga tjänster här på Øresunddirekt, kolla företagens hemsidor eller skicka en "uopfordret ansøgning". Fler tips till drömjobbet i Danmark hittar du här.

Info-möte - söka jobb och jobba i Danmark

Funderar du på hur du kan söka jobb eller jobba på andra sidan sundet? På Øresunddirekts informationsmöte får du massor med matnyttig info om att jobba i Danmark.

Arbetstillstånd i Danmark - EU-medborgare/icke EU-medborgare

Om du är svensk medborgare behöver du inte arbetstillstånd för att jobba i Danmark. Om du bor i Sverige men är medborgare i ett land utanför EU har du inte automatiskt rätt att flytta och/eller arbeta i ett annat EU-land.

Sök jobb i Danmark med svensk a-kassa

Om du är intresserad av att flytta över sundet och söka jobb i Danmark, så kan du ansöka om att ta med dig din svenska a-kassa i upp till tre månader.

Jobb i Danmark som kräver legitimation

I Danmark är vissa yrken så kallade ”lovregulerede erhverv”. Det betyder att man, utöver en relevant utbildning, måste ha ett särskilt godkännande för att kunna jobba inom det yrket i Danmark.

Språkkurser i danska för svenskar

Du som arbetspendlar eller flyttat till Danmark, har möjlighet att lära dig danska på en språkkurs. Här finns tips på olika privata och offentliga språkkurser i danska - både i Sverige och Danmark.

Skriv ett bra personligt brev när du söker jobb i Danmark

En bra ansökan består av ett personligt brev och ett CV. I brevet beskriver du varför du söker jobbet och framhäver några av de kompetenser som du har beskrivit närmare i ditt CV.

Skriva bra CV när du söker jobb i Danmark

Ett bra CV ger läsaren en snabb överblick över dina erfarenheter och kompetenser. Vissa av tipsen för hur man skriver ett bra personligt brev, gäller också när man ska göra ett bra CV.

Sök sommarjobb i Danmark

Det finns goda möjligheter att sommarjobba i Danmark. De stora nöjesfälten och olika shoppingcenter rekryterar inom många olika yrkeskategorier. Tips, råd och länkar hittar du här.