Guider

 • Söka jobb i Danmark

  Guiden hjälper dig som vill söka jobb i Danmark. Här hittar du bland annat länkar till jobbportaler och information om lön i Danmark.

 • Jobba i Danmark

  Fått jobb i Danmark - detta ska du ordna direkt

  Har du precis fått jobb i Danmark? Här kan du läsa om vilka praktiska steg du ska ta och vad du behöver tänka extra på.

 • Det offentliga systemet i Danmark

  Guide till danska myndigheter

  Det offentliga systemet i Danmark påminner i stora drag om det svenska, men det finns självklart en del skillnader. I vår intro-guide till danska myndigheter och webb-tjänster ger vi dig en inblick i vilka nya begrepp du kommer i kontakt med, om du väljer att arbeta i eller flytta till Danmark.

 • Slutat jobba i Danmark

  Slutat jobba i Danmark - bra att veta

  Denna guide är för dig som bor i Sverige och blivit uppsagd eller kommer att sluta jobba i Danmark då du valt att själv säga upp din danska anställning. Här kan du läsa om vad du bör tänka på när du åter ska börja arbeta eller söka nytt jobb i Sverige.

 • Studera på universitet i Danmark

  Studera på universitet i Danmark

  Har du blivit antagen till ett universitet i Danmark? Då har du mycket att sätta dig in i - allt från upprop och registrering till studieupplägg och inköp av kurslitteratur. Kanske ska du också hitta en lägenhet i Danmark? Här får du tips och råd som du kan ha nytta av som nybliven student vid ett danskt universitet.

 • Hitta och köpa en bostad

  Köpa hus eller lägenhet i Danmark

  I vår guide hittar du enkla råd och tips om vad du ska tänka på när du letar efter hus eller lägenhet i Köpenhamn eller övriga Danmark. En bra ingång för dig som inte känner till den danska bostadsmarknaden!

 • Flytta till Danmark

  Här hittar du konkreta råd och tips för dig som ska flytta till Danmark. Bland annat information om folkbokföring, skola, körkort, danskt bankkonto, hemförsäkringar och annat bra att veta innan du flyttar.

 • Bor i Danmark - arbetar i Sverige

  Arbetar du i Sverige, men har flyttat över till Danmark innebär det att du i fortsättningen kommer ha kontakt med båda ländernas system. Vissa villkor styrs nämligen av vilket land du arbetar i, medan andra påverkas av var du bor. Lär mer här i vår guide om bland annat rätt till sjukvård, bidrag och var du ska betala skatt.