Skatt i Danmark

Vägledning till den danska deklarationen

Jobbar du i Danmark ska du deklarera både i Danmark och i Sverige. I samarbete med danska Skattestyrelsen har vi gjort en vägledning som hjälper dig att fylla i den danska deklarationen med: bra att veta innan du startar, vikti...

Hjälp med årsopgørelsen

Jobbar du i Danmark är det snart dags att börja tänka på att gå in och rätta i den danska årsopgørelsen - deklarationen. Vi ger dig kort förhandsinformation och tipsar om vilka datum du ska hålla reda på våren 2019.

Avdrag - begränsat skattskyldig

Bor du i Sverige och arbetar i Danmark, är du automatiskt begränsat skattskyldig i Danmark. De avdrag du får göra som begränsat skattskyldig skiljer sig en del från de avdrag som tillåts inom gränsgångarregeln.

Avdrag - beskattning enligt gränsgångarregeln

Om 75 procent av din sammanlagda inkomst (beräknas efter särskilda regler) under ett inkomstår kommer från Danmark, kan du välja att bli beskattad enligt gränsgångarregeln. Hur du beskattas påverkar vilka avdrag du har rätt att...

ROT/RUT avdrag i Sverige och danska servicefradraget

Vi reder ut begreppen: vad gäller egentligen om du pendlar till ett arbete i Danmark - eller Sverige - och vill utnyttja ROT/RUTavdraget eller det danska servicefradraget?

Forskudsopgørelse för 2019

Forskudsopgørelsen är en preliminär uppskattning för din förväntade inkomst och skatt under året. Om förändringar uppstår i din ekonomi ska du korrigera det i din forskudsopgørelse. Detta gör du genom att logga in på skat.dk.

Deklarera i Danmark - en allmän introduktion

Jobbar du och betalar skatt i Danmark ska du också deklarera där. Det gör du enkelt online, via Skattestyrelsens hemsida med NemID eller med ditt cpr-nummer och en TastSelv-kod.

Jobb i Danmark och skatt i Sverige - för bland annat flygande personal

Kort introduktion samt länk till till Skatteverkets utförliga information, för de grupper som arbetar i Danmark och ändå ska betala skatt i Sverige.

Skatt i Danmark- bra att veta om du precis fått jobb

När du börjar arbeta i Danmark kommer du i kontakt med det danska skattesystemet - Skattestyrelsen. Du får ett danskt personnummer - CPR-nummer - och en "forskudsopgørelse".

Dansk inkomstskatt - en kort introduktion

Om du arbetar i Danmark ska du betala skatt där, oavsett om du bor i Danmark eller i Sverige. Beskattningen följer alltså ditt arbetsland. Den danska inkomstskatten består av kommunalskatt, AM-bidrag och statlig skatt.