Skatt i Danmark

Avdrag - begränsat skattskyldig

Bor du i Sverige och arbetar i Danmark, är du automatiskt begränsat skattskyldig i Danmark. De avdrag du får göra som begränsat skattskyldig skiljer sig en del från de avdrag som tillåts inom gränsgångarregeln.

Avdrag - beskattning enligt gränsgångarregeln

Om 75 procent av din sammanlagda inkomst (beräknas efter särskilda regler) under ett inkomstår kommer från Danmark, kan du välja att bli beskattad enligt gränsgångarregeln. Hur du beskattas påverkar vilka avdrag du har rätt att...

ROT/RUT avdrag i Sverige och danska servicefradraget

Vi reder ut begreppen: vad gäller egentligen om du pendlar till ett arbete i Danmark - eller Sverige - och vill utnyttja ROT/RUTavdraget eller det danska servicefradraget?

Forskudsopgørelse för 2018

Forskudsopgørelsen är en preliminär uppskattning för din förväntade inkomst och skatt under året. Om förändringar uppstår i din ekonomi ska du korrigera det i din forskudsopgørelse. Detta gör du genom att logga in på skat.dk.

Deklarera i Danmark - en allmän introduktion

Jobbar du och betalar skatt i Danmark ska du också deklarera där. Det gör du enkelt online, via SKATs hemsida med NemID eller med ditt cpr-nummer och en TastSelv-kod.

Jobb i Danmark och skatt i Sverige - för bland annat flygande personal

Kort introduktion samt länk till till Skatteverkets utförliga information, för de grupper som arbetar i Danmark och ändå ska betala skatt i Sverige.

Skatt i Danmark- bra att veta om du precis fått jobb

När du börjar arbeta i Danmark kommer du i kontakt med det danska skattesystemet - SKAT. Du får ett danskt personnummer - CPR-nummer - och en "forskudsopgørelse".

Dansk inkomstskatt - en kort introduktion

Du betalar skatt i Danmark om du arbetar där, oavsett om du bor i Danmark eller i Sverige. Beskattningen följer alltså ditt arbetsland. Den danska inkomstskatten består av kommunalskatt, sundhedsbidrag, AM-bidrag och statlig sk...

Forskerordningen i Danmark (motsvarar svensk expertskatt)

Ska du som svensk arbeta som forskare eller så kallad nyckelmedarbetare i Danmark, har du möjlighet för att bli beskattad enligt dansk expertskatt - den danska forskerordningen.

Fastighetsskatt - om du köper bostad i Danmark

I Danmark kopplas två typer av skatt till fastigheten: fastighetsskatt och fastighetsvärdesskatt. Även lägenhetsinnehavare ska betala dessa skatter, om lägenheten är en ägarbostad.