Bor i Danmark, jobbar i Sverige

Har du flyttat till Danmark men fortfarande jobbar i Sverige kommer du delvis att ha kontakt med båda ländernas system framöver. Vissa villkor styrs av vilket land du arbetar i, medan vissa villkor påverkas av att du bor i Danmark. Läs här om din rätt till sjukvård, barnbidrag och var du betalar skatt.

Ekonomi

Barnbidrag

Ska barnbidraget betalas ut i Sverige eller Danmark? Det beror på om båda föräldrarna får sin inkomst i samma land eller inte. Vi guidar dig rätt bland regler och myndigheter du ska kontakta.

Skatt när du bor i Danmark och pendlar till Sverige

Om du har flyttat till Danmark men fortsätter att arbeta i Sverige så ska du betala svensk skatt.

Familj och barn

FAQ - föräldraledighet när en av föräldrarna jobbar i Sverige och en i Danmark

Frågor och svar om föräldraledighet. Vilka regler gäller egentligen när en av föräldrarna arbetar i Danmark och den andra i Sverige?

Gravid när du bor i Danmark

Om du bor i Danmark och blir gravid ska du börja med att kontakta din läkare för att avtala en tid för ett kontrollbesök. Det blir startskottet för en rad gratis graviditetsundersökningar.

Samhälle

Rösträtt för utlandssvenskar

Om du har flyttat från Sverige till Danmark men är svensk medborgare, så har du rösträtt till svenska riksdagsvalet och Europaparlamentet, men inte till det svenska kommun- och landstingsvalet. Du ...

Sjukvård