Bil

Förstärkt gränskontroll vid inresa i Sverige

Du ska uppvisa giltig legitimation vid resa mot Sverige. Läs om vad det innebär om du pendlar mellan Sverige och Danmark och vilken legitimation som är godkänd.

Köpa begagnad bil i Danmark

När du köper en begagnad bil i Danmark varierar dina rättigheter beroende på om du har köpt bilen privat, hos en bilförhandlare, på internet, på auktion eller genom ett ombud.

Bilregistrering i Danmark

Om du bosätter dig i Danmark ska din bil vara registrerad i landet. Här kan du läsa mer om hur du ska gå tillväga om du vill importerar din svenska bil till Danmark.

Bilförsäkring i Danmark

I Danmark måste alla bilar, motorcyklar och mopeder som kör på offentliga vägar vara ”ansvarsförsäkrade”. Det är dessutom vanligt att teckna en så kallad kaskoförsäkring som täcker stöld.

Sälja bil i Danmark

Om du bor i Danmark och vill sälja din danskregistrerade, begagnade bil till en privatperson ska du bland annat tänka på att den nya ägaren omregistrerar bilen.

Trafikregler i Danmark

Trafikreglerna i Danmark är mer eller mindre som i Sverige. Dock är hastighetsgränserna inte helt desamma. Här har vi samlat information om vad som kan vara bra att vara uppmärksam på när du kör bil i Danmark.

Pendla med bil, färja eller tåg till Danmark

Det går snabbt att pendla till ett jobb i Danmark med bil, färja eller tåg. Här får du en kort introduktion till olika möjligheter och flera bra länkar, så att du kan besluta dig för hur du bäst pendlar till ditt jobb.

Taxi i Danmark

Alla danska taxibilar kör efter taxameter, som ska sättas på när resan börjar och stängas av när taxin ankommer til slutadressen. Den danska taximarknaden är inte avreglerad.

Köra svenskregistrerad bil i Danmark

Om du vill köra med din svenskregistrerade bil i Danmark ska du vara uppmärksam på att det finns tydliga begränsningar beroende på om du pendlar över sundet, bor tillfälligt i Danmark eller har en permanent adress i Danmark.