Bil

ID-kontroll i Danmark och gränskontroll i Sverige

Från och med den 4 januari 2016 ska du uppvisa giltig legitimation i Danmark vid resa mot Sverige. Dessutom är det gränskontroll i Sverige. Läs om vad det innebär om du pendlar mellan Sverige och Danmark och vilken legitimation...

Köpa begagnad bil i Danmark

När du köper en begagnad bil i Danmark, varierar dina rättigheter allt efter om du har köpt bilen privat, hos en bilförhandlare, på internet, på auktion eller genom ett ombud.

Bilregistrering i Danmark

Reglerna för bilregistrering är olika beroende på om du pendlar över sundet, bor tillfälligt i Danmark eller har permanent boende i Danmark.

Bilförsäkring i Danmark

I Danmark måste alla bilar, motorcyklar och mopeder som kör på offentliga vägar vara ”ansvarsförsäkrade”. Det är dessutom vanligt att teckna en sk. kaskoförsäkring som täcker stöld.

Sälja bil i Danmark

Om du bor i Danmark och vill sälja din danskregistrerade, begagnade bil till en privatperson ska du bl.a tänka på att den nya ägaren omregistrerar bilen.

Trafikregler i Danmark

Trafikreglerna i Danmark är mer eller mindre som i Sverige. Dock är hastighetsgränserna inte helt desamma.

Pendla med bil, färja eller tåg till Danmark

Det går snabbt att pendla till ett jobb i Danmark med bil, färja eller tåg. Här får du en kort introduktion till olika möjligheter och flera bra länkar, så att du kan besluta dig för hur du bäst pendlar till ditt jobb.

Taxi i Danmark

Alla danska taxibilar kör efter taxameter, som ska sättas på när resan börjar och stängas av när taxin ankommer til slutadressen. Den danska taximarknaden är inte avreglerad.